CHRISTMAS goodies…

Μιας και μπήκαμε στο μήνα των χριστουγέννων, να δούμε και καμιά συνταγή να φάμε τίποτα… Μιαμ!! Σλούρπ!!!

Κατηγορία: Γλυκά
Συνταγή:

Brownies με χουρμάδες και καρύδια

Μερίδες: 12
Θερμίδες: – ανά μερίδα
Υλικά:
  • 350 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη ψιλή
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνι φρέσκους χουρμάδες καθαρισμένους χωρίς κουκούτσια ψιλοκομμένους
  • 1 3/4 φλιτζανιού καρυδόψιχα
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Τρόπος παρασκευής

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνετε με αρκετό βούτυρο ένα ταψί 30×20 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ζαχαροπλαστικής. Λιώνετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με καυτό νερό. Ανακατεύετε ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.Βγάζετε το μπολ από την κατσαρόλα και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάτε σε άλλο μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ρίχνετε το μίγμα των αυγών στο μίγμα της σοκολάτας και προσθέτετε ανακατεύοντας το αλεύρι, τους χουρμάδες και την καρυδόψιχα. Ρίχνετε το μίγμα στο ταψί. Ψήνετε για 30-40 λεπτά, ώσπου να σκληρύνει το μίγμα. Αφήνετε τα brownies να κρυώσουν στο ταψί, τα αναποδογυρίζετε, αφαιρείτε το χαρτί και πασπαλίζετε με ζάχατη άχνη.Μικρά μυστικά

Οταν λίωνετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, το νερό πρέπει να είναι καυτό αλλά να μη βράζει. Η σοκολάτα είναι πολύ ευαίσθητη στη ζέστη και γι’ αυτό δεν πρέπει να τη ζεστάνετε πολύ. Αλλιώς θα σκληρύνει τόσο, που θα είναι αδύνατο να δουλέψετε.

Κατηγορία: Γλυκά
Συνταγή:

Dundee Cake (Σκωτσέζικο Κέικ)

Μερίδες: 8
Θερμίδες: – ανά μερίδα
Υλικά:
  • μία πρέζα ΑΛΑΤΙ
  • 2 1/2 φλιτζάνια για όλες τις χρήσεις ΑΛΕΥΡΙ
  • 1/2 φλιτζάνι ξεφλουδισμένη ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΥΧΑ
  • 5 ΑΥΓΑ
  • μία πρέζα ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
  • 1 φλιτζάνι ΖΑΧΑΡΗ
  • 1/2 κουταλάκι ΚΑΝΕΛΛΑ
  • μία πρέζα ΚΑΡΔΑΜΟ
  • 1/3 φλιτζανιού κομμένα ΚΕΡΑΣΑΚΙΑ ΓΛΑΣΣΕ
  • 1/3 φλιτζανιού ΚΟΝΤΙΝΤΑ
  • μία πρέζα ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
  • 1 κουταλάκι ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
  • 1 φλιτζάνι ΒΙΤΑΜ
  • 2 κουταλιές ΡΟΥΜΙ
  • μία πρέζα ΤΖΙΝΤΖΕΡ
  • ξύσμα από 1 ΛΕΜΟΝΙ
  • 1 1/4 φλιτζανιού ξανθή+1 φλιτζάνι μαύρη ΣΤΑΦΙΔΑ
  • ξύσμα από 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Τρόπος παρασκευής

1. Κοσκινίζετε σε μεγάλο μπωλ το αλεύρι με τη μπεϊκιν πάουντερ, το αλάτι και τα μπαχαρικά.2. Χτυπάτε σε άλλο μπωλ το ΒΙΤΑΜ με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτετε 2 αυγά και 1 κουταλιά από το μίγμα του αλευριού και χτυπάτε λίγο το μίγμα. Προσθέτετε τα υπόλοιπα αυγά κατά τον ίδιο τρόπο, ρίχνοντας 2 κουταλιές αλεύρι πριν ρίξετε το τελευταίο αυγό.3. Προσθέτετε στο μπωλ με το αλεύρι το ρούμι, τα ξύσματα πορτοκαλιού και λεμονιού, τα κερασάκια γκλασέ, τα κόντιτα και τις σταφίδες. Ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά οι σταφίδες και τα φρούτα με το μίγμα του αλευριού.

4. Αλείφετε με ΒΙΤΑΜ μια βαθιά φόρμα για κέικ. Στρώνετε τη φόρμα στον πάτο και τις πλευρές με λαδόχαρτο αλειμμένο με ΒΙΤΑΜ. Ρίχνετε στη φόρμα το μίγμα του κέικ, προσέχοντας να πάει το μίγμα και στις γωνίες της φόρμας. Ισιώνετε προσεχτικά την επιφάνεια το κέικ και βάζετε επάνω την αμυγδαλόψιχα σε κύκλους. Ψήνετε το κέικ 2 ώρες περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς ή ώσπου να μπήξετε τη μύτη ενός μαχαιριού στην επιφάνεια το κέικ και να βγει έξω στεγνή.

5. Όταν το κέικ κρυώσει εντελώς το βγάζετε από τη φόρμα και το βάζετε σε σχάρα. Ξεκολλάτε και πετάτε το λαδόχαρτο. Διατηρείται αρκετό καιρό καλά κλεισμένο σε κουτί.

Προέλευση

ΕΛΑΙΣ

Χρόνος ετοιμασίας

ετοιμ. 1 ώρα – μαγείρεμα 2 ώρες

Ποιό Γεύμα




Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: