Για πες τι είπε το (άλλο) παληκάρι…

Δεσμεύσεις για ένα κράτος που θα σέβεται τον πολίτη από τον Γιώργο Παπανδρέου

Διευκρινίσεις για το νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, που παρουσίασε το απόγευμα του Σαββάτου από το βήμα της 73ης ΔΕΘ, κλήθηκε να δώσει ο Γιώργος Παπανδρέου στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου. Διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για μια ανθρώπινη κοινωνία, για ένα κράτος που σέβεται και προστατεύει τον πολίτη.

Πολλές ήταν οι ερωτήσεις που αφορούσαν τον τρόπο εξεύρεσης πόρων για την υλοποίηση του προγράμματος που παρουσίασε ο κ. Παπανδρέου. Απαντώντας, τόνισε ότι η κυβέρνηση χάνει πολλούς πόρους από «χαριστικές πράξεις», από τον διπλασιασμό της εισφοροδιαφυγής και την αύξηση της φοροδιαφυγής. Συμπλήρωσε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί -αλλά όχι να εκποιηθεί- η δημόσια περιουσία και να εξορθολογισθούν οι αμυντικές δαπάνες.

Σε ερώτηση πώς κρίνει το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις ο Κώστας Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, απάντησε: «Δεν θέλω να είμαι καταλληλότερος πρωθυπουργός, θέλω να είμαι πολύ καλύτερος».

Για το ΠΑΣΟΚ και πώς θα πείσει τους πολίτες ότι το κόμμα του 2008 δεν έχει σχέση με αυτό του 2004, απάντησε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ξανά κίνημα λαού».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΝ, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, απάντησε ότι στόχος είναι η νίκη και η αυτοδυναμία. Συμπλήρωσε ότι θα κυβερνήσει με συναίνεση και θα συνεργαστεί με όλα τα κόμματα που θέλουν να αλλάξει η κοινωνική κατάσταση.

Ερωτηθείς αν «αποτελούν βαρίδια» κάποια στελέχη που πλούτισαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι είναι ξεκάθαρος στον τρόπο αντιμετώπισης των φαινομένων διαφθοράς και «ήμερα και αύριο». «Χρειάζεται πολιτική βούληση και την έχω» συμπλήρωσε.

Όσο για τη δυσαρέσκεια των πολιτών από την πολιτική, είπε ότι την κατανοεί, καθώς ο πολίτης μαθαίνει κάθε μέρα για σκάνδαλα, σκοτεινές υποθέσεις και παραβιάσεις των δικαιωμάτων του. Η ευθύνη μας, είπε, είναι διπλή, όχι μόνο να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, αλλά και να φέρουμε ξανά την ελπίδα στον πολίτη.

Ακολούθως, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για το ευρωψηφοδέλτιο, ενώ σε ερώτηση αν φοβάται «ιερό» πόλεμο από την εξαγγελία του για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, απάντησε πως δεν θα φορολογηθούν ιδρύματα χωρίς έσοδα που έχουν κοινοφελές έργο, αλλά η αξιοποιήσιμη περιουσία. Είναι έργο δικαίου και πιστεύω ότι και η Εκκλησία θα θέλει να προχωρήσει, είπε.

http://www.in.gr

Μούφεεεεεεεεεες…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: