Επιτυχημένη η μάχη που δώσαμε όλοι μαζί, τόνισε ο πρωθυπουργός…

*ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/4/08 συντονιστείτε ΜΕΤΑ ΤΙΣ 18.30 @ http://doremi.listen2myradio.com

 

Από http://www.in.gr

Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε από το Βουκουρέστι ο πρωθυπουργός. Με βέτο της Ελλάδας η FYROM δεν μπαίνει στο ΝΑΤΟ· είμαι περήφανος για την επιτυχημένη μάχη που δώσαμε όλοι μαζί, τόνισε ο Κ.Καραμανλής, ενώ διευκρίνισε ότι η μάχη συνεχίζεται και ζήτησε από τα Σκόπια να παραμείνουν οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε: «Ενωμένοι, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, δώσαμε μια δύσκολη και επιτυχημένη μάχη. Με σταθερότητα και αποφασιστικότητα, κινούμαστε στη σωστή γραμμή, ώστε να επιτύχουμε τον τελικό εθνικό στόχο: Οριστική λύση του προβλήματος.

»Με βέτο της Ελλάδας, η FYROM δεν μπαίνει στο ΝΑΤΟ. Είχα πει, σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ‘μη λύση του προβλήματος με το όνομα θα σήμαινε και μη πρόσκλησή τους’ στη Συμμαχία. Αυτό και έπραξα. Τα Σκόπια θα μπορέσουν να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, μόνον εφ’ όσον προηγουμένως λυθεί η διαφορά με το όνομα. Εξέλιξη σημαντική στη μακρόχρονη πορεία του θέματος. Εξέλιξη υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων. Εξέλιξη που καταδεικνύει πως η αποφασιστικότητα και τα επιχειρήματα, όταν αυτά χρησιμοποιούνται σωστά, έχουν αποτέλεσμα».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Είμαστε στη μέση ενός δύσκολου δρόμου. Όμως θέλω να γνωρίζετε πως νοιώθω υπερήφανος για όσα πετυχαίνουμε μαζί» και πρόσθεσε: «Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και η προσπάθεια συνεχίζεται. Δεν τελείωσε το θέμα στο Βουκουρέστι. Αυτό που τελείωσε είναι η ψευδαίσθηση όσων νομίζουν πως μπορούν να μετέχουν στο διεθνές γίγνεσθαι, χωρίς να εκπληρώνουν στοιχειώδεις υποχρεώσεις. Οι κανόνες πρέπει να γίνονται σεβαστοί απ’ όλους».

Απευθυνόμενος στους πολίτες και την ηγεσία της ΠΓΔΜ ανέφερε: «Στόχος της Ελλάδας δεν είναι να τους ταπεινώσει, αλλά να τους ενισχύσει, ως νέα χώρα που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Στις διαφορές μας δεν επιδιώκουμε να υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Επιδιώκουμε συνεννόηση. Επιδιώκουμε λύση, που συνυπολογίζει τις ευαισθησίες όλων και ενισχύει τη σταθερότητα στην περιοχή. Λύση που διασφαλίζει σχέσεις καλής γειτονίας. Απευθύνω λοιπόν νέα πρόσκληση στην πολιτική ηγεσία των Σκοπίων, να συνεχίσουμε, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, τη συζήτηση για εξεύρεση λύσης, για το συμφέρον όλων στην περιοχή».

Ο Κ.Καραμανλής σημείωσε ότι «η Ελλάδα ασκεί την εξωτερική πολιτική της με αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και σύνεση» και πρόσθεσε: «Τα όσα έγιναν στο Βουκουρέστι αποδεικνύουν πως η Ελλάδα έχει όλες εκείνες τις δυνάμεις για να προασπίζει τα συμφέροντά της. Δύο είναι οι προϋποθέσεις για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας: Να είμαστε αξιόπιστοι στο εξωτερικό. Να είμαστε ενωμένοι στο εσωτερικό. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις».

Ο πρωθυπουργός άδραξε την ευκαιρία να αναφερθεί και στα θέματα εσωτερικής επικαιρότητας, τονίζοντας: «Είμαστε μια κοινωνία που, σήμερα, δικαιούται να νοιώθει αυτοπεποίθηση για την πορεία της πατρίδας μας. Ξέρω ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ο καθένας από εσάς στην καθημερινή του ζωή είναι πολλές. Ξέρω όμως ότι, με πολλή δουλειά και συστηματική προσπάθεια, μπορούμε να λύσουμε μικρά και μεγάλα προβλήματα. Αρκεί να το πιστέψουμε και να το παλέψουμε. Ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας».

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε τηλεφωνικά το απόγευμα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα εξελίξεις στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και για τα αποτελέσματα που έχουν σημειωθεί.

Νωρίτερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη διαμήνυσε στα Σκόπια και το λαό της ΠΓΔΜ ότι τα αισθήματα της Ελλάδας είναι φιλικά και πως η χώρα επιθυμεί να δει τους γείτονές της στο ΝΑΤΟ, αρκεί να λυθεί το θέμα της ονομασίας. Ζήτησε, δε, από τα Σκόπια να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση υπό τον Μ.Νίμιτς.

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «είναι τεχνικά εφικτό» και ευκταίο σε περίπου ένα χρόνο, οπότε θα ολοκληρωθεί πρακτικά η διαδικαστική πορεία για την ένταξη της Αλβανίας και της Κροατίας να συμπεριληφθεί και η ΠΓΔΜ, εφόσον έχει επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της ονομασίας.

Η υπουργός Εξωτερικών -σε μια έμμεση απάντηση στις γνωστές δηλώσεις της Αμερικανίδας ομολόγου της Κ.Ράις- δήλωσε: «Το θέμα του ονόματος είναι ένα σημερινό πολιτικό πρόβλημα και για αυτό πρέπει να λυθεί. Δεν είναι θέμα αρχαιότητας, δεν είναι πρόβλημα της ιστορίας. Είναι ένα πρόβλημα βασισμένο σε λογικές περασμένων γενεών που πρέπει να πάψουν να υφίστανται στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα που θέλουμε να χτίσουμε στην περιοχή μας».

Ερωτηθείσα εάν θα ισχύσει η ίδια αντίδραση και τον ερχόμενο Δεκέμβριο όταν θα συζητηθεί το θέμα σύνδεσης της ΠΓΔΜ με την ΕΕ, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης έφερε το σημερινό θετικό για την Ελλάδα αποτέλεσμα και ότι η περαιτέρω πολιτική της θα προχωρήσει με την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια επιμονή».

Σε επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων από την ΠΓΔΜ γιατί η Ελλάδα δεν δέχθηκε την ένταξη της χώρας τους έστω με την προσωρινή ονομασία FYROM, η υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι η ίδια η κυβέρνηση των Σκοπίων ποτέ δεν δέχθηκε και απεναντίας υπέσκαψε την προσωρινή ονομασία από την αρχή ακόμη της υιοθέτησής της από τον ΟΗΕ και τόνισε: «Πιστεύουμε ότι πρέπει να βρεθεί οριστική λύση για το πρόβλημα και όχι απλώς να το κρύψουμε κάτω από το χαλί. Και θα βρούμε λύση αν συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις.

»Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει λόγος αποσταθεροποίησης για τη χώρα σας. Είσαστε μαι πολυεθνική χώρα, έχετε κάνει αρκετή πρόοδο και η Ελλάδα ήταν πάντα και είναι παρούσα κοντά σας. Έχουμε δημιουργήσει πάνω από 20.000 θέσεις εργασίας με επενδύσεις που θα συνεχιστούν».

Τελειώσατε??? Καλά κρασιά… Τα λέμε ξάνα σε λίγους μήνες… Εκεί να δούμε αν θα μπορείς να πείς όχι κ. πρωθυπουργέ…

* Ανοίξτε το παρακαάτω αρχείο, ειδικά οι φάνς της Φρουτοπίας…

https://doremizontas.files.wordpress.com/2008/04/froutopia.pdf

Advertisements

2 Σχόλια

  1. Στανταρ αυτοι ζουν σε αλλο κοσμο…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: