Βασιλόπιτα

Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 2 ποτήρια ζάχαρη

  • 1 ποτήρι γάλα

  • 6-8 αυγά

  • 1 κουταλάκι μπέϊκι

  • 2 βανίλιες

  • 1 βιτάμ

vasilopita.jpg

Eτοιμασία:

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βιτάμ πολύ καλά.

  2. Κατόπιν ρίχνουμε ένα-ένα τ’αυγά και μετά ρίχνουμε το γάλα και τις βανίλιες.

  3. Το μπέϊκιν το βάζουμε μέσα στο αλεύρι και χτυπάμε το μίγμα καλά.

  4. Βουτυρώνομε το ταψί μας και ψήνουμε στους 180° περίπου για 1 ώρα.

  5. Εάν θέλουμε να «διακοσμήσουμε» την βασιλόπιτά μας, πριν την βάλουμε στο φούρνο «σχεδιάζουμε» με αμύγδαλα ανάλατα το έτος.

Advertisements

6 Σχόλια

  1. εγώ την κάνω με πορτοκάλι και έχει άρωμα… Ευχαριστούμε για τη συνταγή κύρια μαμαλάκη!!! 🙂

  2. Να σαι καλά Βέφα… 🙂

  3. θα κάνω ένα request!Θέλω να μου βρεις το πιο γευστικό και νόστιμο σοκολατένιο κέικ και βάλε συνταγή!!!Εγώ πάντως τέτοιο θέλω για πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα!!Μόλις μπει ο καινούριος χρόνος θα το ξεσκίσω το κέικ!!χιχι!!
    είμαι φαγανή τι να κάνω… 😀

  4. Να βάλω κέηκ σοκολάτα λες ε?? Χμμ… Brownies μπα? Καλά… Δεσμεύομαι μια συνταγή κέηκ σοκολάτα για την salerosa μας.- 🙂

  5. Δεν θα με χαλούσε και το Brownies αλλά περιμένω το κέικ…Μην βάλεις εδώ ότι κι ότι!!!Βάλε κάτι πολύ πολύ καλό!!ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!! και εύκολο!!!(θα το φτιάξω εγώ!!!) 😛 Πολλά θέλω ε?

  6. Έφτασεεε…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: